Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver - Wordapp.com
Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver

Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver

(This blog post will continue in Swedish, explaining our 7 step onboarding program for new and experienced freelancers. )

Att komma igång med sitt frilansande är inte helt lätt, men följer du stegen nedan så kommer du lyckas, vi garanterar det. 

Onboarding Sverige* 2020

Förberedelse – Läs om visionen med Wordapp.com

Läs vår post om bakgrunden till det enda frilansjobbet du någonsin kommer behöva (the only freelance job you will ever need). 

TIPS! Du kan hoppa steg ganska fritt nedan, särskilt genom bonusstegen samt steg 6.

*Är du bosatt utanför Sverige kan du inte få undersökningar på svenska, utan endast i landet du befinner dig. Du kan inte heller göra steg 3.

Steg 1Aktivera ditt konto och tjäna ditt första reward-poäng

Kontoaktivering gör du just nu enklast genom att göra klart en undersökning (du får undersökningarna på språket i landet du befinner dig i, vilket du ställer in i din profil). Du kan läsa mer om hur surveys fungerar här. Surveys är enklaste sättet att tjäna ihop rewardpoäng, du får 1 rewardpoäng per godkänd undersökning. 

Tips! I mitten av mars 2020 kommer via lansera Wordapp som en app, laddar du ner den så får du en notifiering så fort det finns en ny uppgift tillgänglig. Tills dess är vårt tips att du använder din mobila browser och kollar efter uppdrag ett par gånger per dag, exempelvis på bussen.

Steg 2 Börja göra betalda träningsuppgifter (enkla)

I vår taskfeed ser du träningsuppgifter i form av 30 till 40 ords-produktbeskrivningar som du öppnar genom att spendera två rewardpoäng (1 rewardpoäng tjänar du per undersökning). Förutom att tjäna 0,68 Euro per uppgift, så ingår även rättning av din uppgift. Rättningara ser du genom att klicka på task history i din balans. Du ser vem som är din coach i instruktionerna och kan mejla dem direkt eller ställa frågor i chatten.

Betalning: 0,68 EUR  per träningsuppgift som kräver 2 rewardpoäng för att öppnas

Fortsätt att göra enkla träningsuppgifter tills du når level 7, sen kan du ge dig på mediumuppgifter. 

Steg 3 Inbjudan till ditt första specialprojekt

Förutsatt att du är bosatt i Sverige och har gjort 1 undersökning så blir du inbjuden till ett specialprojekt (i mån av plats) där du bland annat ska testa en hemsida via olika enheter som din mobil.

Betalning: ca. 16 EUR + 3 reward-poäng

Steg 4 Bjud in en vän till specialprojektet

Bjud in en vän som är bosatt i Sverige eller Finland så hjälper du inte bara dem att tjäna lite extra pengar, du tjänar även 6 rewardpoäng om de gör klart steg 1-3.

Betalning: 6 rewardpoäng + evig tacksamhet från dina vänner

Bonus #1Lägg till din (eller en väns) hemsida i website manager (gratis)

Lägg till din hemsida (om du har någon) i website manager.  Website manager är helt gratis och är byggd för att enkelt administrera en eller tusentals WordPress-hemsidor.  Installera vår plugin för wordpress så får du inte bara funktionen one-click login, du kan även se när du senast uppdaterade siten, hur den rankar på Google, skicka content till den och mycket mer (vi utvecklar website manager kontinuerligt). Du kan lägga till hur många siter du vill, helt utan kostnad.

Betalning: 3 rewardpoäng  (värvar du en vän får ni 3 rewardpoäng vardera)

Bonus #2Lista till din hemsida för sponsrad gästpost (gratis)

Lista din hemsida för försäljning eller för att ta emot sponsrade gästposter (influencer) till ett pris du själv bestämmer. Om du har en bra hemsida så är detta ett utmärkt sätt att få en stadig inkomst.

Betalning: 2 Euro + 12 rewardpoäng för en sponsrad post till en Wordapp-hemsida. 

Steg 5 – Du når level 8 och får en gratis Paypal-överföring

Du når level 8 genom att få 21 poäng som skribent i Wordapp. Om du bara gör betalda träningsuppgifter så krävs 42 rewardpoäng och 21 enkla träningsuppgifter för att du ska bli level 8, men om du har skrivit grymma texter blir du oftast inbjuden till privata projekt av din coach. Du kan läsa mer om hur Wordapp-levels fungerar här

Betalning: 10 rewardpoäng som kan använda till att få en gratis överföring via Paypal (tyvärr ej bank). 

Steg 6 – Bjud in ett tjänsteföretag till en landningssida du bygger* 

Det finns bara ett sätt att säkerställa en stabil inkomst som frilansare, det är att fixa egna kunder som behöver dina tjänster kontinuerligt.  Att sälja till kunder är något som de flesta tycker är både svårt och förmodligen lite läskigt. Som tur är så behövs ingen försäljning och det är inte speciellt svårt heller. Faktum är att det enbart är positivt och superenkelt: Wordapp Leadz.

  • Gör en lista på bra tjänsteföretag (du använt).
  • Presentera listan till din coach för godkännande och genomgång av Wordapp Leadz.
  • Låt företaget fylla i en ansökan i formuläret på denna sida och ange dig som referens.

Godkänner Wordapp företagets ansökan (alla företag är inte lämpade) så får företaget helt gratis testa på en landningssida med minst 5 kundförfrågningar, en sida som du bygger!

Betalning: 250 rewardpoints (85 Euro) + 8% på varje leadpaket (som du delar 50/50 med din coach). 

Steg 7 Du når level 15 och blir en EWA (Elite Wordapper)

Du har byggt ett gäng siter och når level 15 (610 poäng kombinerat writer/editor) och behärskar nu keyword research, skriva samples, lägga beställningar i appen, project manager rollen, SEO,  landningssidor och WordPress.

Betalning: Väldigt varierande beroende på uppdrag och din roll. Exempelvis kan du använda Wordapp helt gratis med egna kunder och ditt eget team eller få contentuppdrag där du får 50% av vårt listpris (exklusive rabatt). Fråga din coach om exempel.

cem

This entry has 0 replies

Comments are closed.