Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver - Wordapp.com
Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver

Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver

(This blog post will continue in Swedish, explaining our 7 step onboarding program for new and experienced freelancers. )

Att komma igång med sitt frilansande är inte helt lätt, men följer du stegen nedan så kommer du lyckas, vi garanterar det. 

Onboarding Sverige* 2020

Vad är Wordapp.com? 

Wordapp.com är en plattform där frilansare bygger och underhåller WordPress hemsidor åt alla typer av företag. Kunder är exempelvis tjänsteföretag som vill ha leads, webbyråer, affiliates och e-handlare som vill ha löpande hjälp av branschens bästa SEO-skribenter (EWA).

Hur får du uppdrag som frilansare på Wordapp.com? 

Även om vem som helst kan utföra enklare uppdrag som undersökningar i vår task feed eller lista sina hemsidor i website manager , så är alla större jobben att bygga hemsidor och skriva grym SEO-content. Det enda som egentligen krävs av dig är att du är duktig på ditt modersmål, resten lär du dig genom via våra badges, som du kan lära dig mer om genom att titta på introduktionswebinaret här (det är på engelska, men alla kurser är på svenska). 

Tittat klart? Ok, då är det dags att köra igång.

Steg 1Aktivera ditt konto och tjäna ditt första reward-poäng

Kontoaktivering gör du enklast genom att göra klart en undersökning (du får undersökningarna på språket i landet du befinner dig i (VPS fungerar inte), vilket du ställer in i din profil). Du kan läsa mer om hur surveys fungerar här. Surveys är enklaste sättet att tjäna ihop rewardpoäng, du får 1 rewardpoäng per godkänd undersökning. 

Steg 2 – Badge 1 – enkel content och språktest

Du vet den där introduktionsvideon du hoppade över ovan? Nu är det dags att titta på hela den videon samt framförallt studera badge 1 kursvideon, vi rekommenderar även att du tittar på vår playlist för svenska skribenter.

När du är redo mejlar du helene@wordapper.com så kommer hon skicka reward-poäng och ditt test. Du får förstås betalt för att skriva texten.

Tips! I vårt EWA webinar från 20 augusti finns det tips gällande metas, en annars bra text kommer bli underkänd om instruktionerna för hur man skriver metas inte följs.

Hur vet du om du blivit godkänd?

Det är väldigt enkelt, om du blir godkänd så kommer Helene bjuda in dig till nästa badge och ge dig reward poäng för den. Du ser status på texten i din balans och klickar du på “task history” så kan du även ta del av feedback.

Vad händer om du inte blir godkänd?

Förutsatt att du inte blir underkänd på språkligt (då är det tyvärr game over) så är det bara att tjäna ihop poängen som behövs för att ta testet igen (surveys samt specialuppdrag). I princip alla klarar dock badge 1 om de verkligen studerar kursmaterialet och inte slarvar/stressar.

Bonusuppdrag Inbjudan till specialuppdrag

Förutsatt att du är bosatt i Sverige och har gjort minst 1 undersökning så blir du löpande inbjuden till ett specialuppdrag (i mån av plats) där du bland annat ska testa en hemsida via olika enheter som din mobil. Kontakta matilda@wordapper.com om du inte fått någon inbjudan. 

Betalning: ca. 1 EUR + 1-2 reward-poäng per slutförd undersökning

Tips! Använd dina rewardpoäng för badges eller gratis överföringar via Paypal. .

Steg 3 – Badge 2 – mellanlång content med nyckelord

När du har klarat din första badge så kommer du börja se betalda enkla skrivuppdrag i vår task feed, alla andra svårare uppdrag är blockade tills du tar nästa badge. Kursen för badge 2 hittar du som vanligt på vår youtube channel

Tips! Som du ser har vi även något som är levels i Wordapp. Du kan läsa mer om hur Wordapp-levels fungerar här

Steg 4 – Badge 3 – lång content money sites

Om du inte redan är en mycket erfaren skribent så rekommenderar vi att du först skriver en hel del i Wordapp innan du ger dig på badge 3. Nu krävs en mycket bra text och eftersom det krävs 70 reward poäng om du inte lyckas första gången, så är det lite trist om du missar den 🙂

Videon för badge 3 hittar du som vanligt i vår playlist för svenska skribenter

Tips – vi har webinarier varje vecka!

Varje vecka så har vi återkommande webinarier som du registrerar dig till på courses-sidan. Där lär du dig tips och tricks och får även direktkontakt med oss och kan ställa frågor direkt.

Steg 5 – Badge 4 – bygg din första WordPress sida

När du har klarat badge 3 så har du access till i stort sett all content i appen, men det är först när du tar badge 4 som du har en intjäningsgaranti (augusti 2020 är den €150 /månad och öppnar upp för EWA-träning samt framtida specialuppdrag och förstås egna uppdrag du får in.

Videon för badge 4 hittar du som vanligt i vår playlist för svenska skribenter

Steg 6 -En EWA rekommenderar dig och du börjar din EWA-träning

Låt oss börja med att upprepa det viktigaste, du måste vara en väldigt bra skribent för att bli en EWA. Wordapp.com är en plattform för skribenter som är grymma på WordPress. Egentligen krävs bara två personliga egenskaper för att bli en Elite Wordapper (läs mer här), men dessa två är dock ett krav:

  1. Du är en fantastisk skribent -> Språkligt måste dina texter alltid vara perfekta. Faktum är att du tappar titeln som EWA om du har språkliga fel i fler än 3 av 100 texter och då räknas till och med ett typo. Denna resa börjar från att du skriver din första text, allt du skriver sparas nämligen i din task history.
  2. Du vill verkligen ha livsstilen -> Du kommer behöva lära dig massvis av nya saker som keyword research, WordPress, Linkedin, template builder och det krävs en hel del självstudier samt coachning från andra EWA innan du lärt dig allt.

Om du har blivit “rekommenderad” av en EWA så kommer vi ge dig möjlighet att ranka upp en hemsida i WordPress där vi garanterar €1000 per månad i uppdrag de första två månaderna. Exempel på siter (ja, vi är lite insnöade på hår): hårtransplantation.com , hårtransplantation.dk eller hårtransplantasjon.com 

Tips! Varje torsdag klockan 17:30 så håller vi ett webinar för just EWA som är öppet för alla. Du kan ställa frågor och lära dig mer där. Du registrerar dig här, eller på kurssidan.

Steg 7- Du når 100 leads per månad på din site och är en EWA (Elite Wordapper)

Du har byggt ett gäng siter och når level 15 (610 poäng kombinerat writer/editor) och behärskar nu keyword research, skriva samples, lägga beställningar i appen, project manager rollen, SEO,  landningssidor och WordPress. Du får kontinuerligt uppdrag av oss och vi lär dig även hur du får in uppdrag själv.

Betalning: 38-55% av våra listpriser (eventuell rabatt står vi för). Vintern 2020 kommer du även få möjlighet att jobba direkt mot småföretagare och bygga hemsidor. Då är betalningen 80% av vad kunden betalar för siten.

cem

This entry has 0 replies

Comments are closed.