Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver - Wordapp.com
Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver

Sju steg till det enda frilansjobbet du någonsin behöver

(This blog post will continue in Swedish, explaining our 7 step onboarding program for new and experienced freelancers. )

Att komma igång med sitt frilansande är inte helt lätt, men följer du stegen nedan så kommer du lyckas, vi garanterar det. 

Onboarding Sverige* 2020

Förberedelse – Läs om visionen med Wordapp.com

Läs vår post om bakgrunden till det enda frilansjobbet du någonsin kommer behöva (the only freelance job you will ever need). 

Erfaren skribent? Om du är en erfaren skribent och kan WordPress, så kan du efter aktivering av konto snabbt hoppa till steget fast track för erfarna skribenter (efter steg 3).

*Är du bosatt utanför Sverige kan du inte få undersökningar på svenska, utan endast i landet du befinner dig. Du kan inte heller göra steg 3.

Steg 1Aktivera ditt konto och tjäna ditt första reward-poäng

Kontoaktivering gör du enklast genom att göra klart en undersökning (du får undersökningarna på språket i landet du befinner dig i, vilket du ställer in i din profil). Du kan läsa mer om hur surveys fungerar här. Surveys är enklaste sättet att tjäna ihop rewardpoäng, du får 1 rewardpoäng per godkänd undersökning. 

Tips! I juli 2020 kommer via lansera Wordapp som en app, laddar du ner den så får du en notifiering så fort det finns en ny uppgift tillgänglig. Tills dess är vårt tips att du använder din mobila browser (Chrome) och letar efter uppdrag ett par gånger per dag, exempelvis på bussen.

Steg 2 Tränings- och testuppgifter (enkla)

I vår taskfeed ser du träningsuppgifter i form av 30 till 40 ords-produktbeskrivningar som du öppnar genom att spendera två rewardpoäng (1 rewardpoäng tjänar du per undersökning). Förutom att tjäna 0,68 Euro per uppgift, så ingår även rättning av din uppgift. Rättningara ser du genom att klicka på task history i din balans.

Betalning: 0,68 EUR  per träningsuppgift som kräver 2 rewardpoäng för att öppnas. 

Fortsätt att göra enkla träningsuppgifter tills du når level 7, sen kan du ge dig på mediumuppgifter. 

Kvalitet är superviktigt.  Träningsuppgifterna editeras av EWA (Elite Wordappers) som är frilansare precis som du. Om du skriver riktigt bra, så kommer de bjuda in dig till sina kundprojekt.

Steg 3 Inbjudan till specialuppdrag

Förutsatt att du är bosatt i Sverige och har gjort minst 1 undersökning så blir du löpande inbjuden till ett specialuppdrag (i mån av plats) där du bland annat ska testa en hemsida via olika enheter som din mobil.

Betalning: ca. 1 EUR + 2 reward-poäng per slutförd undersökning

Tips! Använd dina rewardpoäng för träningsuppgifterna i steg 2. Så fort en EWA tycker att du skriver bra så får du snabbt möjlighet till fler uppdrag.

Fast track för erfarna skribenter  lägg till din WordPress site 

Lägg till din WP-site i website manager och skriv till oss i chatten sen. Website manager är helt gratis och är byggd för att enkelt administrera en eller tusentals WordPress-hemsidor.  Installera vår plugin för wordpress så får du inte bara funktionen one-click login, du kan även se när du senast uppdaterade siten, hur den rankar på Google, skicka content till den och mycket mer (vi utvecklar website manager kontinuerligt).

Wordapp.com är en frilansplattform för WordPress där vi egentligen bara har två typer av löpande uppdrag:

  • EWA (Elite Wordapper): Större företag och byråer “anlitar” en av oss certifierad skribent som i vår plattform och med hjälp av vår 25 000 starka Wordapp-crowd producerar löpande content i form av ett abonnemang. Egentligen ett slags alternativ eller komplement till en in-house skribent. Du kan läsa mer om vad som krävs här på svenska.
  • WordPress hemsida och underhåll:  Våra EWA bygger och underhåller i allt större utsträckning WordPress hemsidor till alltifrån stora spelbolag (brand protection)  till enskilda hantverkare eller tandläkare. Egentligen går hela vårt träningsprogram ut på att du ska bli en grym SEO-skribent som behärskar WordPress till fullo.

Betalning: Lägg till sidan och installera vår plugin och hör av dig i chatten så vi kan titta på din hemsida.

Steg 4 – Du når level 8 och får en gratis Paypal-överföring

Du når level 8 genom att få 21 poäng som skribent i Wordapp. Om du bara gör betalda träningsuppgifter så krävs 42 rewardpoäng och 21 enkla träningsuppgifter för att du ska bli level 8, men om du har skrivit grymma texter blir du oftast inbjuden till privata projekt av din coach. Du kan läsa mer om hur Wordapp-levels fungerar här

Betalning: 10 rewardpoäng som kan användas till att få en gratis överföring via Paypal (tyvärr ej bank). 

Steg 5 -En EWA rekommenderar dig och du börjar bygga din egen WP-site

Låt oss börja med att upprepa det viktigaste, du måste vara en väldigt bra skribent för att bli en EWA. Wordapp.com är en plattform för skribenter som är grymma på WordPress. Egentligen krävs bara två personliga egenskaper för att bli en Elite Wordapper (läs mer här), men dessa två är dock ett krav:

  1. Du är en fantastisk skribent -> Språkligt måste dina texter alltid vara perfekta. Faktum är att du tappar titeln som EWA om du har språkliga fel i fler än 3 av 100 texter och då räknas till och med ett typo. Denna resa börjar från att du skriver din första text, allt du skriver sparas nämligen i din task history.
  2. Du vill verkligen ha livsstilen -> Du kommer behöva lära dig massvis av nya saker som keyword research, WordPress, Linkedin, template builder och det krävs en hel del självstudier samt coachning från andra EWA innan du lärt dig allt.

Om du har blivit “rekommenderad” av en EWA så kommer vi ge dig möjlighet att bygga en hemsida i WordPress där vi står för alla kostnader (du får stå för domänkostnader om du redan har domänen). Förutom att du lär dig WordPress så kommer det vara ditt skyltfönster till framtida kunder.

Betalning: Gratis träning i våra webbinar, coachning samt alla kostnader runt hosting osv. Du betalar din egen domän om det är din site.  

Steg 6- Du bygger och underhåller betalda WP-siter

Via webbinarier och vårt train the trainer program (en level 15 EWA får en del av din intjäning för att coacha dig) så får du bygger olika typer av siter:

  1. Shoppingsite: Exempelvis yamato.nu där syftet är att du ska börja hitta skribenter till dina projekt (steg 2 sköts på detta sätt) och där du får bra betalt för editering och publicering.
  2. Lead generation websites: Exempelvis badrumsrenovering Täby som är hemsidor som hyrs av våra kunder och där vi genererar  kundförfrågningar via email, Messenger/Whatsapp samt telefon.
  3. Premium websites: Olika typer av premium hemsidor exempelvis American Holidays.

Betalning: 75-300 Euro per site beroende på typ och vad du gör. 

Steg 7 Du når level 15 och blir en EWA (Elite Wordapper)

Du har byggt ett gäng siter och når level 15 (610 poäng kombinerat writer/editor) och behärskar nu keyword research, skriva samples, lägga beställningar i appen, project manager rollen, SEO,  landningssidor och WordPress. Du får kontinuerligt uppdrag av oss och vi lär dig även hur du får in uppdrag själv.

Betalning: 40-55% av våra listpriser (eventuell rabatt står vi för). Sommaren 2020 kommer du även få möjlighet att jobba direkt mot småföretagare och bygga hemsidor. Då är betalningen 80% av vad kunden betalar för siten.

cem

This entry has 0 replies

Comments are closed.